Vælg spiltype
Du vil miste dine nuværende fremskridt i spillet
Få mere at vide om træktyper i Regler
Få mere at vide om kulører i Regler
Få mere at vide om FreeCell i Regler

Udforsk FreeCell-kabalens verden: variationer, der udfordrer og underholder

Typer og variationer af FreeCell-kabale

FreeCell-kabale er elsket af mange for sin kombination af strategi og de høje vinderchancer. Hvis du nyder det originale spil, vil du blive begejstret for at udforske FreeCell-variationer, der hver har sine egne unikke udfordringer og spændende variationer. Disse spil er fantastiske, uanset om du er i humør til et hurtigt afslappende spil eller en mere omfattende mental udfordring, og til at forbedre dine kortspilsessioner med både velkendte og nye elementer.

Klassisk FreeCell:

Klassisk FreeCell

Klassisk FreeCell er den mest populære version, der byder på en perfekt balance mellem færdigheder og held. Det bruger fire frie celler og otte tableaubunker, og fordi næsten hvert spil kan vindes, appellerer det til spillere på alle niveauer.
Sådan spiller du:
Opsætning: Del 52 kort ud i otte tableaubunker; de første fire bunker har syv kort hver, de resterende har seks, alle med billedsiden opad.
Tableauspil: Placer kortene i faldende rækkefølge og med skiftende farver.
Frie celler: Brug 4 frie celler til strategisk at flytte kort og rydde tableauet.
Vind: Flyt alle kort til de fire grundbunker, sorteret efter kulør fra esser til konger.

Dobbelt FreeCell:

Dobbelt FreeCell

Dobbelt FreeCell er perfekt, hvis du synes almindelig FreeCell er lidt for simpelt. Ved at bruge to sæt kort øger denne version sværhedsgraden, der sikrer en høj tilfredshed med gode chancer for at vinde.
Sådan spiller du:
Opsætning: Start med to sæt kort, og del dem ud i 10 tableaubunker – de første fire har 11 kort hver, og de næste seks har 10, alle med billedsiden opad.
Tableauspil: Placer kortene med skiftende farver i faldende rækkefølge, som du gør i den klassiske version.
Frie celler: Seks frie celler (i stedet for fire) er nøglen til at omarrangere større grupper af kort.
For at vinde: Lav fire grundbunker, der går fra esser til konger efter kulør. Tricket her er, at når du har bygget en sekvens, skal du placere et andet es på kongen og skabe den anden sekvens af kort i samme kulør.

Eight Off-kabale:

Eight Off-kabale

Eight Off-kabale er en variation af FreeCell-udgaven, der tilbyder flere frie celler, hvilket gør den lidt lettere end den klassiske version.
Sådan spiller du:
Opsætning: Placer 48 kort i otte tableaukolonner, og placer de resterende fire kort i de frie celler.
Tableauspil: Flyt kort inden for tableauet og til de frie celler i henhold til de klassiske FreeCell-regler.
Frie celler: Brug disse otte pladser til at gøre tableauet mere fleksibelt.
For at vinde: Placer alle kort i grundbunker efter kulør fra esser til konger.

Penguin-kabale:

Penguin-kabale

Penguin-kabale begynder med en unik opsætning, der starter tre grundbunker med kort af samme rang, hvilket giver en strategisk variation fra starten.
Sådan spiller du:
Opsætning: Brug ét sæt kort. Start med tre grundbunker med kort af samme værdi (f.eks. knægte), og placer det fjerde matchende kort øverst i den første tableaukolonne. Dette kaldes et "startkort". Del resten ud i syv kolonner.
Grundbunker: Byg op i kulør fra den forudbestemte rang, indtil du har alle 13 kort.
Tableauspil: Stabl kort i samme kulør og rækkefølge (f.eks. kan en hjerter 7 kun placeres på en hjerter 8). Når du rydder en kolonne i spillet, skaber du en tom plads. Du kan kun fylde denne tomme plads med et kort, der er en værdi lavere end startkortet. Hvis startkortet er et es, har du brug for en konge (eller en sekvens, der begynder med en konge), du kan placere på den tomme plads.
Frie celler: Du har syv frie celler, du kan bruge til at flytte kort.
For at vinde: Fuldfør alle grundbunker fra startværdien (startkortet) til kortet, der er en værdi lavere end startkortet. Et godt tip er at fokusere på at frigøre det højeste kort (startkortet) først, da dette kan hjælpe dig med at åbne flere muligheder for at flytte andre kort. 

Sea Towers-kabale:

Sea Towers-kabale

Sea Towers udvider tableauet til ti bunker og ændrer reglen for opbygning, så den går nedad efter kulør, hvilket giver en variation, der har næsten lige så store vinderchancer som det originale spil, men kræver en anden strategisk tilgang.
Sådan spiller du:
Opsætning: Start med at dele et almindeligt sæt med 52 kort i ti kolonner. Fordel 50 kort på tværs af disse kolonner, hver med det samme antal kort, og placer de resterende to kort i to af de fire tilgængelige reservepladser.
Grundbunker: Hver af de fire grundbunker starter med et es. Du bygger disse bunker ved at tilføje kort af samme kulør i stigende rækkefølge (f.eks. placerer du klør 2 på klør es, derefter klør 3 og så videre).
Tableauspil: I tableauet skal du placere kortene i faldende rækkefølge, men kun i samme kulør (f.eks. kan du kun placere en klør 7 på en klør 8). Du kan kun flytte det øverste kort fra en hvilken som helst kolonne til en anden kolonne eller til grundbunkerne.
Frie celler: Der er fire reservepladser, hvor du midlertidigt kan placere et hvilket som helst kort for at hjælpe dig med at manøvrere. I starten af spillet vil to af disse pladser allerede have et kort hver. Du kan frit bruge disse pladser og genbruge dem, når de er tomme.
For at vinde: Spillet er vundet, når alle kort er organiseret i grundbunkerne efter kulør fra esser til konger.

Disse variationer af FreeCell-kabale tilbyder noget for enhver spiller, uanset om du er en erfaren entusiast, der træner sin hjerne, eller en lejlighedsvis spiller, der søger en ny udfordring og lidt tid til sig selv. God fornøjelse med at udforske disse spil og skærpe dine strategier, så det bliver endnu sjovere at lægge kabale!